sreda, 2. junij 2010

torek, 1 junij 2010

Prvi vtis s potepa po Zrečah
Medtem ko so skupine 2.a in 2.e pridno delale, smo se novinarke odpravile na prvi potep po Zrečah. Iz hotela Smogavc v katerem smo nastanjeni, smo se odpravile mimo stanovanjskih blokov proti središču kraja, kjer se nahaja občininski urad Zreče, ter njihova info točka. V središču je vse kar kraj potrebuje: frizer, tržnica, hišica s svežim mlekom, bar, trgovine s spominki in oblačili, gostilne, cvetličarna ter dobra burekdžinica . Za trgovino je poskrbljeno tudi za zabavo otrok, kar smo užile tudi same. Pot nas je odpeljala proti termalnemu delu, kjer se nahajajo hoteli in bungalovi, ter kopališče. Za goste je tam dobro poskrbljeno, saj imajo lep park za sprostitev, ter trim stezo in igrišče za rekreacijo,... Prvi vtis o Zrečah je dober, saj smo spoznale tudi nekaj domačinov, ki so nas prijazno ogovorili, ter usmerjali na poti.

Intervju s šefico kuhinje hotela Smogavc
Po kosilu sta se skupini »Tradicionalne jedi v Zreški regiji« in »Poklicne priložnosti v zreškem turizmu« dobili z glavno kuharico hotela Smogavc. Skupinam je prijazno odgovarjala na pripravljena vprašanja. Povedala nam je, da je v Zreški regiji zaposlitev v turizmu dobra in predstavila lastnosti, ki jih potrebuje dober kuhar. Glede tradicionalnih jedi, pa trdi, da jih je veliko, njihova priprava je sicer zahtevna, vendar pa je njihov okus odličen.

Vino
Obe vinarski skupini sta pred kosilom naredili intervju z mladim vinarjem Smogavcem. Ena izmed skupin je z njim tudi odšla na ogled vinske kleti z degustacijo. Druga skupina se je ob 14.30 skupaj z zeliščarsko ekipo odpeljala proti Zlatemu griču. Obe skupini sta se vrnili zadovoljni.

Lovci
V popoldanskih urah smo se dobili s skupino treh lovcev. Sprva so nam predstavili njihovo društvo, delo ter značilne divje živali tega območja. Odpeljali so nas tudi na ogled njihovega orožja. Odpeljali so nas na lovsko opazovalnico, kjer pa na žalost nismlo imeli sreče z živalmi.

Družabni večer 2.a
Večerno aktivnost je prevzel 2.a razred. Pokazali so nam še druge dimenzije naravoslovnih razredov ter nas zabavali z impro gledališčem. Bilo je kaotično a simpatično. Kasneje je sledila še glasbena točka treh kitar in nato nadaljevanje zabave v bolj internih krogih po sobah.

Zelišča
V popoldanskih urah smo s polnimi želodčki odpeljali do samostana Kartuzijanov, kjer smo se kar takoj odpravili do zeliščnega vrta, ki je stal poleg njega. Ko smo izvedeli kratko zgodovino, nas je popeljal še v svet zelišč. Da bi bolje spoznali zelišča smo poizkusili tudi njihovo specialiteto.

Ni komentarjev:

Objavite komentar